Понякога се налага да активизираме всички способности на мозъка или 

...
Понякога се налага да активизираме всички способности на мозъка или 
Коментари Харесай

Две изключителни Мудри за подобряване на паметта и повишаване на интелекта

Понякога се постанова да активизираме всички качества на мозъка или  да  подобрим паметта си. Разбира се, да пием „ витаминки “ като алтернатива също е допустимо. Всъщност  има и други способи да реализираме това.

Мудрите за възстановяване на паметта и повишение на интелекта са се потвърдили като отличен инструмент, не по-лош, а  даже и доста по-добър, от използването на препарати. Всички мъдри  се предлага да се извършват най-малко по  пет минути. Постепенно увеличавайте времето до половин час. Тук  споделяме  с вас две мудри за памет и разсъдък.

    Първата от тях  е мудрата на знанието. Тя  усъвършенства паметта, вниманието и нервната система. Тя е отлична профилактика за  главоболие, бодърствуване, меланхолия и незаинтересованост. Между другото, тя също по този начин възвръща и мозъчното кръвообращение. Тя оказва помощ на индивида в духовния му напредък.

Облекчава прочувствения стрес, облекчава тревогата. Тя разсейва безпокойствие, горест и тъга,  засилва мисловните процеси и оказва помощ за реализиране на централизация. Тя разрешава на човек да осъществя своите интелектуални качества.

Как се прави? Много просто.

Съединете палеца и показалеца. Останалите пръсти са прави. Китката би трябвало да е отпусната. Възглавничките на съединените пръсти леко се притискат една друга.

Задръжте в тази поза половин час. За най-хубав резултат и с цел да получите отговори на въпроси, които ви тормозят, казвайте мантрата „ Ом Мани Падме Хум “ (може въображаемо, може на глас. Естествено –  би трябвало да сте отпуснати. Поставете ръцете си на краката.

Друга добре известна мудра в този проект е Хакини. Това е името на богинята, която  има шест ръце и лица. Тя се въплъщава с  петте долни чакри.

Ако тази мудра се практикува постоянно, стартира да се демонстрира нейният  удобен резултат върху паметта, покачва се концентрацията на вниманието, усъвършенства се паметта и работата на мозъка.

mudra-hakini

Какво би трябвало да извършите? Просто съединете възглавничките на всички пръсти на двете ръце. Пръстите не би трябвало да се огъват, те би трябвало да са прави. Ако съпоставим чувствата –  това ще  наподобява по този начин, като че ли имате сред пръстите си невидима топка.

Йога предлага да се прави тази мудра,  когато сте не запомнили нещо. Просто би трябвало да се добави вярно дишане и още няколко придвижвания. За да си спомните, направете по този начин. Когато съедините върховете на пръстите, поемете надълбоко мирис,  вдигнете очи нагоре, а с  езика си  докоснете небцето.

Когато издишвате, се върнете в изходна позиция. Това ще ви помогне да си спомните нужната информация,  както и да синхронизирате  работата на двете полукълба на мозъка.

http://nepoznato.energetika-bg.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР